Aydınlatma Metni – Yerimizden

Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

YerindenAl Alışveriş Hizmetleri A.Ş. (“Şirket”) bünyesindeki kişisel veriler, veri sorumlusu olan Şirket’in koruması altındadır. Şirket, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) çerçevesinde kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini ve güvenli şekilde muhafazasını sağlamak için teknolojik ve alt yapısal imkânlarını kullanarak, gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Kişisel verilerinizi, Kanun’da ve diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlemekteyiz. Kişisel verilerinizi, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel olarak, belirli, açık ve meşru amaçlar için işliyoruz. Kişisel verilerinizi yalnızca ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre ve herhalde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edeceğimizi temin ediyoruz.

Yerimizden.com ile paylaştığınız kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgiye ana sayfamız üzerinde yer alan Yerindenal Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası’ndan (KVK) erişebilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE ŞEKİLDE VE HANGİ HUKUKİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

Kişisel verilerinizi, Kanunlarda açıkça öngörülmesi, Şirket ile aranızda kurulması hedeflenen hukuki ilişki çerçevesinde ticari sözleşmenin kurulması için gerekli olması, Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için zorunlu olması, sizin tarafınızdan alenileştirilmiş olması (alenileştirme amacınızla bağdaştığı ölçüde), bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için kişisel verilerinizi işlemenin zorunlu olması ve Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla Şirket’in meşru menfaati için veri işlemenin zorunlu olması nedeniyle işliyoruz.

Kişisel Verilerinizi e-mail, ilgili internet siteleri ve mobil uygulama gibi kanallardan, Yerindenal’ın erişimine imkan verdiğiniz sosyal medya hesapları üzerinden elektronik ortamda ve çağrı merkezi kanalı ile veya fiziki olarak posta/kargo kanalıyla elde ediyoruz.

Kişisel verilerinizi sizin rızanız doğrultusunda işliyoruz.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

Yerindenal ile olan hukuki ilişki kapsamında paylaştığınız verileriniz Kimlik, İletişim, Konum, İşlem, İşlem Güvenliği, Finansal, Pazarlama, Talep/Şikayet Yöntemi kategorilerinde sınıflandırılmıştır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLEME AMAÇLARIMIZ

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar doğrultusunda ve bunlarla sınırlı ve ölçülü olacak şekilde işlenmektedir.

  • Şirket tarafından sunulan hizmete ilişkin sözleşmenin yerine getirilebilmesi kapsamında;
  • Siparişin tarafınıza iletilebilmesi
  • Yeridenal ile kurmuş olduğunuz sözleşmenin ifası
  • Sözleşmenin diğer süreçlerinin takibi

2-Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin kullanıcı deneyiminin arttırılması için ve ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası kapsamında;

  • Kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası
  • Ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası
  • Ürün ve/veya hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası
  • Şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerden en yüksek faydanın elde edilmesi, kullanıcı deneyiminin artırılması için ilgili süreçlerin planlanması ve icrası ve bu kapsamda Yerindenal tarafından anlık bildirimlerin yapılması, kullanıcı alışkanlıklarının tespit edilerek hedefleme, profilleme ve analizlerin yapılması, tarafınıza indirimli kampanya sunulması, özelleştirilmiş içeriklerin sunulması, dijital pazarlama, hedefleme, yeniden pazarlama (on-site remarketing),reklam yapılması
  • Satış, pazarlama ve optimizasyon süreçlerinin kullanıcı deneyimini iyileştirmek için planlanması ve icrası
  • Şirket iş ve stratejilerine ilişkin süreçlerin planlanması ve geliştirilmesi kapsamında tarafınıza yapılan reklamlara ilişkin değerlendirme, analiz ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi için optimizasyon faaliyetlerinin yapılması,
  • Şirketin sunduğu ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası kapsamında pazar araştırmaları ve anketlerin yapılması
  • Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak ve bu kullanıcıların deneyiminin arttırılması için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi kapsamında;
  • Ürün ve/veya hizmetlerin satış süreçlerinin planlanması ve icrası
  • Satış sonrası destek hizmetleri aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası
  • Kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası
  • Kullanıcı talep ve/veya şikayetlerinin takibi
  • Sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi

Şirket'in ve Şirket'le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temin edilmesi kapsamında;

  • Şirket denetim faaliyetlerinin planlanması ve icrası
  • Şirket faaliyetlerinin şirket prosedürleri ve/veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini için gerekli operasyonel faaliyetlerin planlanması ve icrası
  • Şirket operasyonlarının güvenliğinin temini
  • Verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması
  • Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi

Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi kapsamında;

  • Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icrası
  • Bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturulması ve yönetilmesi
  • Finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi
  • Hukuk işlerinin takibi
  • İş faaliyetlerinin etkinlik, verimlilik ve/veya yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi
  • İş faaliyetlerinin planlanması ve icrası
  • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası
  • Lojistik faaliyetlerinin planlanması ve icrası
  • Üretim ve/veya operasyon süreçlerinin planlanması ve icrası
  • Hileli faaliyetlerin önüne geçilmesi

 Şirket'in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası kapsamında;

  • İş ortakları ve/veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi
  • Stratejik planlama faaliyetlerinin icrası
  • Şirketin iş ve stratejilerine ilişkin süreçlerin planlanması
  • Performans yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlemekteyiz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AKTARIMI

Yerindenal tarafından işlenen kişisel verileriniz 2. Maddede belirtilen hukuki sebeplere dayanılarak ve 3. Maddede detayları verilen amaçlarla Kanun’un 8. Maddesi uyarınca yurt içindeki iştiraklerimiz, hissedarlarımız iş ortaklarımız, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişiler ile paylaşılabilecektir. Aynı amaçlar doğrultusunda ve bunlarla sınırlı olarak kişisel verileriniz açık rızanız ile Kanun’un 9. Maddesi uyarınca yurt dışındaki iştiraklerimiz, hissedarlarımız ve iş ortaklarımız ile paylaşılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA HAKLARINIZ

Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel verileriniz ile ilgili;

  • Hakkınızda kişisel veri işlenip işlenilmediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,
  • Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığı ve kimlere aktarıldığını öğrenmek,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini istemek, haklarına sahipsiniz.

Kişisel verilerinizin Kanun’da öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak talebinizi değerlendirerek silme, yok etme ve anonimleştirme yöntemlerinden hangisinin uygun olduğuna somut olayın koşullarına göre karar vereceğiz. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.

Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan taleplerinizi, talebin niteliğine göre en geç otuz (30) gün içinde ücret almadan sonuçlandırmaya çalışacağız ancak, işlemin bizim için ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücreti sizden talep edebiliriz.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu internet sitemizde bulunan “başvuru formunu” doldurmak suretiyle iletebilirsiniz. Başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla bize iletmiş olduğunuz mail adresine cevap vererek başvurunun size ait olup olmadığının teyidini isteyebiliriz.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ve korunması ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu'na buradan ulaşabilirsiniz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

YerindenAl Alışveriş Hizmetleri A.Ş. 

E-posta adresi: iletisim@yerimizden.com

 

%HSaatler
%MDakikalar
%SSaniyeler
%-dGünler
%HSaatler
%MDakikalar
%SSaniyeler
%-wHaftalar
%-dGünler
%HSaatler
%MDakikalar
%SSaniyeler
%HSaatler
%MDakikalar
%SSaniyeler
%-dGünler
%HSaatler
%MDakikalar
%SSaniyeler
%-wHaftalar
%-dGünler
%HSaatler
%MDakikalar
%SSaniyeler